Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||
40 dkg darált marhahús, kb. 30 dkg vöröshagyma (sok kell!), 40 dkg szárazbab, 1 kis doboz paradicsompüré, 15 dkg füstölt szalonna, 15 dkg kolozsvári szalonna, 1 zöldpaprika, 2-3 paradicsom, 3-4 gerezd fokhagyma sóban megtörve, 1 dl fanyar vörösbor, 1/2 dl konyak, ketchup, mustár, kömény, bors, kapor, 1-2 ek. chilipor, 2-3 kk pirospaprika, bazsalikom, oreganó, babérlevél, 1 dkg zsír, gulyáskrém, piros arany, ételízesítő, 2 leveskocka, pörköltkrém késhegynyi szódabikarbóna, 1 kk cukor |
A babot felforralod, ha már nincs több habja, leszűröd és ételízesítővel, babérlevéllel, szódabikarbónával, a cukorral és a leveskockával hideg vízben fölteszed főni. Ha felforrt, előkészíted a többi dolgot. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JL - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése időigényes.
|