recept: Chilis Imrebab, Kifőzde
Chilis Imrebab
(Bud Spencer kedvence)
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

40 dkg darált marhahús,
kb. 30 dkg vöröshagyma (sok kell!),
40 dkg szárazbab,
1 kis doboz paradicsompüré,
15 dkg füstölt szalonna,
15 dkg kolozsvári szalonna,
1 zöldpaprika,
2-3 paradicsom,
3-4 gerezd fokhagyma sóban megtörve,
1 dl fanyar vörösbor,
1/2 dl konyak,
ketchup, mustár, kömény, bors, kapor, 1-2 ek. chilipor, 2-3 kk pirospaprika, bazsalikom, oreganó, babérlevél, 1 dkg zsír, gulyáskrém, piros arany, ételízesítő, 2 leveskocka, pörköltkrém késhegynyi szódabikarbóna, 1 kk cukor


A babot felforralod, ha már nincs több habja, leszűröd és ételízesítővel, babérlevéllel, szódabikarbónával, a cukorral és a leveskockával hideg vízben fölteszed főni. Ha felforrt, előkészíted a többi dolgot.
A füstölt szalonnát kockára vágva, a kolozsvári szalonnát 3×3×35 mm-es hasábokra vágva a zsíron kisütöd, a töpörtyűt félreteszed, a zsírján a karikára vágott hagymát félig megfonnyasztod.
Ha megvan, ráteszed a darálthúst, megszórod bőven borssal, és addig sütöd, míg levet nem enged.
Ekkor a pirospaprikát elkevered benne és felöntöd vörösborral.
Ezután beleteszed a kockára vágott zöldpaprikát és paradicsomot a maradék fűszerekkel (kivéve a kaprot) és kislángon, fedő alatt kb. 20 perc alatt puhára főzöd.
Főzés közben négyszer-ötször meg kell keverni, ha szükséges, feltölteni húsléből, hogy a lé éppen csak ellepje a húst. Ha a hús már félig megpuhult, ráöntöd a konyakot és így főzöd puhára.
Ezután belekevered a megfőtt babot, kaporral, ételízesítővel ízesíted, és közepes tűzön, fedő alatt kb. 10 percig párolod.
Melegen tálald, a szalonna pörcével és petrezselyemzölddel megszórva.
Kenyérrel vagy párolt rizzsel fogyasztható, savanyúság, tejföl vagy jutkasaláta jól megy hozzá. Ecettel, citromlével ízesíthető.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JL - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése időigényes.


Kapcsolódó anyagok: párolt rizs
 jutkasaláta
 chili, ahogy Zoli szereti
 babfőzelék

Forrás: Egy emlékezetes foglalkozáson készült Imre és Kalmusz részvételével, Márti receptje alapján - kolosszális kaja.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 1998.09.21. Utoljára frissítve: 2008.11.30.
Utolsó megtekintés: több, mint 2 napja (2024-05-01 11:11:16 - 0.88)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez